Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

7 MANTΩ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 No.2

Related Posts :



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

7 σχόλια:

Vasilis Moraitis είπε... [Απάντησε στο σχόλιο αυτό]

Πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! στην αγαπητή μας ερμηνεύτρια Μαντώ.
________________________________________
Αν είναι να δώσει κάποιος Θαυμαστικά χειροκροτήματα (με ! =θαυμαστικό) για το χωριό Πυλές το 1ο) ! νομίζω το παίρνει η πολύ όμορφη θέα...αυτή η απεραντοσύνη του ορίζοντα και οι πρώτοι άνθρωποι που αποφάσισαν να φτιάξουν το χωριό σε αυτή την τοποθεσία. Το 2ο) ! το παίρνουν όλοι οι δάσκαλοι του και οι ιερείς του. Το 3ο) ! Η μεγάλη ευεργέτης κ. Ουρανία Κουσουρελάκη και όλοι οι κάτοικοί του (...όλοι είναι ευεργέτες, μεγάλοι και μικροί). Το 4ο) φυσικά, η καταπληκτική τραγουδίστρια μας Μαντώ που η καταγωγή της είναι.....από που αλλού;....Από τις ΠΥΛΕΣ !!! :):)
Πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! λοιπόν σε όλους.

Α ! και το άλλο σε μένα που σκέφθηκα να το γράψω :):) ...(....διαθέτουμε και χιούμορ ).

Vasilis Moraitis είπε... [Απάντησε στο σχόλιο αυτό]

ΝΕΜΕΣΙΣ -----Βασίλειε !!!!....κάποιον ξέχασες .

-----Ποιόν;

ΝΕΜΕΣΙΣ ----Αν είναι δυνατόν Βασίλειε.....τον Γρίβα !!!

---- Ναί έχεις δίκιο Νέμεσις....απορώ πως μου διέφηγε, διστυχώς όταν γράφεις αυθόρμητα συμβαίνουν αυτά....Εντάξει κάναμε ένα λάθος...μη μας πάρεις και το κεφάλι τώρα...
Ο Νικόλαος Γ. Γρίβας λοιπόν, πολύ μεγάλος ευεργέτης του χωριού μας. Τοποθετείτε δίπλα από την Ουρανία Κουσουρελάκη στο άνωθεν Θαυμαστικών χειροκροτημάτων δέντρο.

ΝΕΜΕΣΙΣ ----Τώρα είναι όλα έξοχα!!! Αλλά να μην ξαναεπαναληφθούν τέτοια λάθη..... Βασίλειε !!!

----Ναί...ναί !! το υπόσχομαι αυτό και σου λέω αγαπητή Νέμεσις ότι....."Τελευταία μου φορά μα δεν το ξανακάνω, κρίμας το χόντρο πού 'φαα πασμό να τον εκάμω."

ΝΕΜΕΣΙΣ ----Τι είναι αυτό που έγραψες;

----Α! ...τίποτα....να...μια... μαντινάδα...μου ήρθε στο μυαλό...έτσι αυθόρμητα. Την οποία μαντινάδα την είπε ο αγαπητός συγχωριανός μας Κώστας Μαστρολέων μέσα στην βάρκα του πατέρα μου κάποτε.... παλιά ...που είχανε πάει για ψάρεμα μετά από κάποιο πανηγύρι. Στο τραπέζι της γιορτής αυτής είχανε φάει κρέας με χόντρο όπως συνηθίζεται τις πιο πολλές φορές σε πολλά πανηγύρια στην Κάρπαθο.
Στην θάλασσα λοιπόν ψαρεύοντας τους έπιασε θαλασσοταραχή, ο αγαπητός Κώστας ζαλίστηκε...και όπως είναι φυσιολογικό σ' αυτές τις περιπτώσεις ο οποιοσδήποτε δεν είναι θαλασσόλυκος, συνηθισμένος δηλαδή σε φουρτούνες, επόμενο είναι να κάνει.....πασμό.. το φαγητό που έφαγε...προσφορά στα ψάρια !!! Έτσι λοιπόν μετά τον πασμό που έκανε ο αγαπητός μας Κώστας του ήρθε αμέσως η έμπνευση και είπε αυτή την πολύ ωραία μαντινάδα :
"Τελευταία μου φορά μα δεν το ξανακάνω, κρίμας το χόντρο πού 'φαα πασμό να τον εκάμω."

ΝΕΜΕΣΙΣ ------ Χαχαχαχααααα...Μπράβο πολύ ωραία ιστορία και καταπληκτική μαντινάδα....γειά σου Κώστα !!!
Τελευταία θα ήθελα να δώσω κι εγώ τα θαυμαστικά μου χειροκροτήματα στο πολύ ωραίο νησί σας την Κάρπαθο, το χωριό Πυλές και ιδιαιτέρως σε αυτή την θαυμάσια φωνή, την υπέροχη ερμηνεύτρια της Ελλάδας, την ΜΑΝΤΩ !!!

Vasilis Moraitis είπε... [Απάντησε στο σχόλιο αυτό]

----- Να είσαι καλά ΝΕΜΕΣΙΣ !

ΝΕΜΕΣΙΣ ----- Σας χαιρετώ όλους προς το παρών και καλές συναυλίες με την ΜΑΝΤΩ στο νησί σας και με τους άλλους μουσικούς καλλιτέχνες του χωριού σας, οι οποίοι είναι :
Ο Μιχάλης Μιχαλής καταγωγή από Όλυμπο Καρπάθου, έξοχος Λυράρης και τραγουδιστής αλλά είναι και πολύ καλός Πυλιάτης. Ο Μιχάλης Ζανάκης καταγωγή από το Απέρι Καρπάθου, καταπληκτικός τραγουδιστής της ομογένειας της Αμερικής για πολλά χρόνια αλλά και της Καρπάθου. Παντρεμένος πλέον στις Πυλές με την καλαερφή σου Βένα Καμαράτου Ζανάκη. Ο καταπληκτικός κιθαρίστας από τις Πυλές Μιχάλης Ηλιακώστας, ο Μιχάλης έχει παίξει στην Ρόδο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με επιφανείς τραγουδιστές, Ο Μανώλης Φελουζής, πολύ καλός Πυλιάτης, συνταξιούχος πλέον ο Μανώλης μετά από πολυετή εργασία στην Αμερική. Ο αγαπητός Μανώλης είναι πολύ καλός ερασιτέχνης λαουτιέρης, παίζει από αγάπη προς την μουσική παράδοση της Καρπάθου. Έχει παίξει σε πολλά πανηγύρια και σε παρέες στο νησί αλλά και στον Πειραιά. Ο Κωνσταντίνος Μ. Λαχανάς που ζεί στην Αμερική αλλά τα καλοκαίρια είναι στο χωριό και παίζει που και που στις παρέες με την λύρα του. Ο πολύ θαυμάσιος μαέστρος σας, συνθέτης και τραγουδιστής, ο οποίος είναι δραστηριοποιημένος καλλιτεχνικά στην Αθήνα , Πειραιά και Κάρπαθο τα καλοκαίρια, Γιώργος Ε. Λυριστής και πολλοί άλλοι νέοι μουσικοί .
Βασίλειε είναι πολύ καλά παλικάρια όλοι τους.... να μου τους προσέχεται !!!!!...

Vasilis Moraitis είπε... [Απάντησε στο σχόλιο αυτό]

----- Ναί ! ναί ! Εντάξει Νέμεσις....Αυτό το έργο το έχει αναλάβει με αγιασμούς και ευχές ο εξαιρετικός δάσκαλος του χωριού αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Βασών Καρπάθου πάτερ Καλλίνικος Μαυρολέων. Ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικά έργα για το χωριό και ακόμη προσπαθεί για ότι καλύτερο. Είναι πράγματι τυχερό το χωριό μας που έχει ένα δάσκαλο και ιερέα τέτοιου βεληνεκούς αγαπητή Νέμεσις!!!

ΝΕΜΕΣΙΣ ----- Έξοχα !!!... Πολλά χειροκροτήματα και στον πάτερ Καλλίνικο για τα εξαιρετικά έργα του και ελπίζω σαν πολύ καλός δάσκαλος που είναι να αναφέρετε συχνά για την λαμπρή ιστορία και την φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων στους μαθητές του αλλά επίσης και στις διάφορες εκδηλώσεις του χωριού. Αυτός είναι ο πραγματικός θησαυρός σας, η πολύ θαυμάσια αρχαία ελληνική γραμματεία.

Εντάξει ! Γειά σας τώρα.....Γειά σου ΜΑΝΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vasilis Moraitis είπε... [Απάντησε στο σχόλιο αυτό]

ΝΕΜΕΣΙΣ ----- Λάθος πάλι Βασίλειε... ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΓΡΙΒΑΣ ...Νικόλαος ήταν ο πατέρας του.....Αχ! πρόσεχε Βασίλειε !!!
----- Ναί πάλι έχεις δίκιο...σ' ευχαριστώ για την διόρθωση ξανά αγαπητή ΝΕΜΕΣΙΣ !!!

Vasilis Moraitis είπε... [Απάντησε στο σχόλιο αυτό]

Μία διόρθωση ακόμη. Την μαντινάδα πιό πάνω δεν την είπε ο Κώστας Μαστρολέων αλλά την σύνταξε ο πολύ αγαπητός Νίκος Παπανικολάου κατόπιν αφηγήσεως του περιστατικού στο χωριό.

Vasilis Moraitis είπε... [Απάντησε στο σχόλιο αυτό]
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου