Σάββατο 30 Απριλίου 2011

0 Εικονική Περιήγηση της Καρπάθου


newmap_button_karpathosΠηγαίνοντας διακοπές στην Κάρπαθο είναι σαν να κάνετε ένα "ταξίδι στον χρόνο". Η Κάρπαθος, μεγαλόπρεπη και ορεινή, βρίσκεται στο Καρπάθιο πέλαγος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου. Είναι ένα νησί με πολύ έντονες παραδόσεις τις οποίες οι κάτοικοι διατηρούν - γι' αυτό είναι ίσως από τα ελάχιστα πλέον νησιά όπου θα αισθανθείτε την φιλοξενία τής Ελλάδας όπως ήταν πριν από 50 χρόνια! Αν και η πόλη της Καρπάθου είναι πολυσύχναστη, με πάρα πολλά καφενεία, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, το νησί δεν έχει ακόμα παραδοθεί στον μαζικό τουρισμό και έτσι μπορείτε να ανακαλύψετε μικρές ερημικές παραλίες όπου θα είστε πραγματικά μόνοι σας. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να επισκεφθείτε το χωριό 'Όλυμπος", όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές τους.


Το νότιο τμήμα της έχει πεδιάδες και κάμπους ενώ η κεντρική και βόρεια Κάρπαθος είναι ορεινή. Η Κάρπαθος είναι το ιδανικό νησί για ήσυχες διακοπές. Η Κάρπαθος ή Πηγάδια είναι η πρωτεύουσα καθώς και το κύριο λιμάνι του νησιού. Το αρχαίο της όνομα ήταν Ποτίδαιο ή Ποσείδειο. Η πόλη είναι χτισμένη στην άκρη του όρμου Βρόντης μίας αμμουδερής παραλίας 4 χμ. όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει ή να κάνει θαλάσσια σπορ. Στην παραλία υπάρχουν τα απομεινάρια του πρωτο-Χριστιανικού ναού της Αγ. Φωτεινής.

Πανοραμικές Εικόνες

Ξεκινήστε απ΄τα Πηγάδια και ακολουθήστε το δρόμο προς Αμμοοπή και Μακρύ Γιαλό, πηγαίνετε στις Μενέτες και προχωρήσετε για Αρκάσα όπου υπάρχει η Ακρόπολη και τα απομεινάρια της πρωτο-Χριστιανικής εκκλησίας της Αγ. Αναστασίας. Από εκεί ο δρόμος πάει προς Φοινίκι, Λευκό και Μεσοχώρι. Από το Μεσοχώρι θα πάτε Σπόα και θα συνεχίσετε προς τον γραφικό οικισμό του Ολύμπου. Μόνο φθάνοντας εκεί θα καταλάβετε γιατί ο Όμηρος όταν αναφέρεται στη Κάρπαθο την ονομάζει το νησί των ανέμων.

Λήψεις 360 Μοιρών

Στο τέλος του δρόμου βρίσκεται το Διαφάνι απ΄όπου θα επιστρέψετε προς την πρωτεύουσα και κατά την διαδρομή αυτήν θα επισκεφθείτε την Κυρά Παναγιά, το Απέρι (αρχαία Κάρπαθος), Βολάδα και Όθος. Με εκδρομικά καΐκια θα επισκεφθείτε τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού και το Διαφάνι που είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού. Έχει μία παραλία με μεγάλα βότσαλα και 312 κατοίκους. Στις βόρειες θαλάσσιες περιοχές της Καρπάθου ζει το προστατευόμενο είδος Μεσογειακής φώκιας Μonachus-monachus.
ΠΗΓΗ......... 

Related Posts :



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου