Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

0 Death and Taxes


Όσοι είχαν ακόμη κάποιες αμφιβολίες , χθες βεβαιώθηκαν πως ο σοσιαλιστικός δογματισμός και το μίσος προς την ατομική ιδιοκτησία βρίσκονται στο DNA της κυβέρνησης Παπανδρέου. Για το ΠΑΣΟΚ, η λύση στα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας είναι απλή, δοκιμασμένη και... αποτυχημένη : φόροι, φόροι, φόροι.



Όπως παραδέχονται πια όλοι, η θεαματική αύξηση της φορολογίας τον τελευταίο χρόνο στέγνωσε την αγορά, αφαίμαξε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και οδήγησε τελικά σε μείωση και όχι σε αύξηση των κρατικών εσόδων. Παρ'όλα αυτά, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης και η επιθυμία της να διατηρήσει ανέγγικτο το πελατειακό κράτος που την κρατά στην εξουσία δεν την αφήνει να δει την πραγματικότητα και έτσι γι άλλη μια φορά ελπίζει πως τα προβλήματα που δημιούργησε η υψηλή φορολογία θα λυθούν με ...ακόμη περισσότερους φόρους. Στα νέα μέτρα, λοιπόν, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση και θα τεθούν σε ισχύ άμεσα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή (23%) ΦΠΑ, έκτακτη εισφορά για τους κατέχοντες σκάφη αναψυχής, πισίνες και μεγάλη ακίνητη περιουσία, επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο και στα αναψυκτικά και αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Αυτό που θα ήταν αστείο , αν δεν ήταν τραγικό λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι πως η κυβέρνηση μέχρι τώρα , υποτίθεται πως είχε σαν στόχο το μεγαλύτερο τμήμα των προσαρμογής να προέρχεται από τις δαπάνες και μόλις με το χτεσινό πακέτο μέτρων αποφάσισε να ρίξει το βάρος στα έσοδα. Βλέπετε, ήταν τοσο πετυχημένη η προσπάθεια της να περικόψει τις δαπάνες , που ήδη από το πρώτο τετράμηνο του 2011 , έχουν πέσει έξω κατά 180 εκατομμύρια ευρώ από τους στόχους του προϋπολογισμού.

Τίποτε δεν είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή, παρά μόνο ο θάνατος και οι φόροι, συνηθίζουν να λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ότι και αν γίνει, το μόνο που δεν αλλάζει είναι οι φόροι, οι οποίοι θα φέρουν τελικά και το θάνατο της ελληνικής οικονομίας. Από ασφυξία.
 

Related Posts :



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου