Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

0 Υποφέρετε από τα τσιμπήματα κουνουπιών; Έρχεται η λύση!

Όσοι είστε «γλυκοαίματοι» και υποφέρετε από τις επιθέσεις κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γιατί οι επιστήμονες βρήκαν τη λύση.
Στα σκαριά, βρίσκεται το εντομοαπωθητικό-αντικουνουπικό νέας γενιάς, που θα διώξει μια για πάντα τους ενοχλητικούς επισκέπτες...

Η δράση του είναι απλή: βασισμένο στην ουσία VUAA1, αποπροσανατολίζει το οσφρητικό τους σύστημα βάσει του οποίου μας εντοπίζουν.
Τι σημαίνει αυτό; ότι κοινώς… η ουσία αυτή «τρελαίνει» τα κουνούπια. Πως; τους προκαλεί αισθητηριακή υπερφόρτωση (σαν να μυρίζουν κάθε δυνατή μυρωδιά που υπάρχει) και έτσι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν κανένα οσφρητικό ερέθισμα, αλλά ούτε και την μυρωδιά του ανθρώπου.
Ποιο είναι ακόμα καλύτερο; ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν κάνει διακρίσεις. Την ίδια δράση έχει ΚΑΙ σε όλα τα υπόλοιπα έντομα: μύγες, σκόρο, μυρμήγκια έως και κατσαρίδες!Πρόκειται δηλαδή για ένα πολυεντομοαπωθητικό, που όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ, θα είναι πολύ πιο φθηνό από τα σημερινά εντομοαπωθητικά καθώς η δράση του είναι άμεση, άρα θα χρησιμοποιείται σε πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις.

Related Posts :



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου