Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

0 Στρατιωτικοί προς ΥΕΘΑ για πολιτικούς:"Παραδόθηκε εθνική κυριαρχία,χωρίς αντίσταση"!




Με μακροσκελή επιστολή του στον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο ο ΣΥΣΜΕΔ,ζητά να χαραχθούν “κόκκινες γραμμές” στα θέματα που έχουν να κάνουν με τις ΕΔ και το προσωπικό τους.

Στην επιστολή τονίζονται οι άγριες περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί και κάνει λόγο για την “απώλεια εθνικής κυριαρχίας που υποστήκαμε,χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση απ΄ όσους είχαν αυτή την υποχρέωση”!


Γράφουν στην επιστολή:


“Πολύ σύντομα θα κληθείτε, μαζί με τους λοιπούς Έλληνες βουλευτές, μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, να αποφασίσετε και να νομοθετήσετε τα διατασσόμενα από τους Τροϊκανούς δυνάστες του Ελληνικού λαού, αναφορικά με την περαιτέρω μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων στρατιωτικών.

Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε και παρακαλούμε να μεταφέρετε στους Τροϊκανούς ότι:

Οι Έλληνες στρατιωτικοί υπέστησαν πρώτοι από όλους τους εργαζόμενους βάναυσες και άδικες περικοπές στα εισοδήματά τους.
Η δομή του ισχύοντος μισθολογίου μας (των Ελλήνων στρατιωτικών) το οποίο είναι κοινό για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, θεσπίστηκε αρχικά το 1996 με το ν.2448/1996 (ΦΕΚ 279 Α ́).


Η ίδια δομή και φιλοσοφία, με ελάχιστες τροποποιήσεις στους συντελεστές των βαθμών και τα επιδόματα, διατηρήθηκαν και στο νόμο 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α ́), όπου η εξαίρεσή μας (των Ελλήνων στρατιωτικών) από νέο μισθολόγιο μάς στέρησε την ευκαιρία να εξομοιωθούν οι αποδοχές μας με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται κατακόρυφα με την ενσωμάτωση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, αλλά και άλλων ειδικών επιδομάτων, στο βασικό μισθό.


Διατηρώντας, λοιπόν, τους βασικούς μισθούς σε επίπεδα υποδεέστερα των βασικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων λαμβάναμε αυξήσεις πολύ μικρότερες αυτών. Με τη πάροδο του χρόνου, και μέσω της εφαρμογής της ετήσιας προσαρμογής της εισοδηματικής πολιτικής, το χάσμα στις αμοιβές μας και των δημοσίων υπαλλήλων βάθυνε ακόμη περισσότερο, αυξανόμενο με γεωμετρική πρόοδο υπέρ των τελευταίων, αφού οι εκάστοτε αυξήσεις υπολογίζονταν στο βασικό μισθό και όχι στο σύνολο των αποδοχών.

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το σχετικό (το οποίο σας κοινοποιούμε εκ νέου) σας αποστείλαμε πρότασή μας αναφορικά με το επικείμενο νέο μισθολόγιο, αναλύοντας την υπάρχουσα μισθολογική μας κατάσταση με τις όποιες ανησυχίες και πικρίες μας.

Πιστεύουμε ότι εσείς ή συνεργάτες σας το διαβάσατε και ως εκ τούτου έχετε διαμορφώσει άποψη ότι εμπεριέχει επιχειρήματα ικανά, να αντικρούσετε τους Τροϊκανούς δυνάστες μας και να βοηθήσετε τους συμπατριώτες σας Έλληνες στρατιωτικούς, που ήδη περιήλθαν σε κατάσταση πενίας. Όλους εμάς που αμίλητοι, σεβόμενοι τον όρκο που δώσαμε στην Ελληνική σημαία μας, κατά τις προγραμματισμένες επισκέψεις σας, στα στρατόπεδα που ακόμη λειτουργούν από υπερβάλλοντα ζήλο των στελεχών, ακούσαμε τα λόγια σας και σας πιστέψαμε, ότι όλοι μας και πρωτίστως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρέπει να ορθώσουμε κόκκινες γραμμές και να μην επιτρέψουμε την αλλοίωση του αξιόμαχου των στελεχών μας”.

Στην επιστολή κάνουν λεπτομερή αναφορά στις περικοπές που έχουν υποστεί και συνοψίζουν τα περί περικοπών λέγοντας:
“Έτσι, συνοψίζοντας τα ανωτέρω, οι Έλληνες στρατιωτικοί (για παράδειγμα οι έχοντες 25 χρόνια πραγματική στρατιωτική υπηρεσία) κατά την 4ετία 2009 – 2012 υπέστημεν μειώσεις στα εισοδήματά μας, οι Ανθυπασπιστές (ΕΜΘ) της τάξεως του 60,9%, οι Υπολοχαγοί (εξ ΑΣΣΥ) της τάξεως του 64,3%, οι Αντισυνταγματάρχες (εξ ΑΣΕΙ) της τάξεως του 64,6% και ο Α/ΓΕΕΘΑ (με 36 χρόνια υπηρεσίας) της τάξεως του 79,7%”.

Στη συνέχεια η επιστολή του ΣΥΣΜΕΔ ,λέει αυτό που είναι ουσιαστικά αίσθηση όλων των πολιτών:

“Οφείλουμε να σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία, πικρία και απογοήτευση των μελών μας, Ελλήνων στρατιωτικών, αναφορικά με το μέλλον μας (ημών και των παιδιών μας) στη Χώρα που όπως δηλώθηκε από αρμοδίους απώλεσε μέρος της κυριαρχίας της. Τούτο δε, χωρίς ιδιαίτερη προφανή αντίσταση εκ των εχόντων την αυτή υποχρέωση.

Οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί περιήλθαμε, ήδη, σε κατάσταση πενίας και αδυνατούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε στις βασικές ανάγκες ημών και των οικογενειών μας. Η μελαγχολία, η απόγνωση και η αβεβαιότητα για τα στοιχειώδη είναι αυτά που κυριαρχούν, καθώς η διαβίωση τείνει να μετατραπεί σε μαρτύριο, επηρεάζοντας τόσο την προσωπική όσο και, ενδεχομένως, την υπηρεσιακή μας ζωή. Ζητάμε τη βοήθεια των γονέων μας και των γνωστών μας, ενώ η τοπική κοινωνία πιέζει ασφυκτικά όσους συναδέλφους νοικιάζουν οικίες για καταβολή των ενοικίων, όπου, πλέον, αδυνατούν οι ίδιοι να καταβάλλουν. Φτάσαμε, ήδη, σε ένα αδιέξοδο σημείο και δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν. Το αντίκτυπο; Το γνωρίζετε πολύ καλά. Το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών και κατ ́ επέκταση ενδεχομένως το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στο ναδίρ.


Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπερήφανοι σφίγγουμε το ζωνάρι, ελπίζουμε και υπομένουμε. Μέχρι πότε όμως κε Υπουργέ; Ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε και να συνδιαλλαγούμε. Μας χρωστούν δεν τους χρωστάμε.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω.


Αξιότιμε κε Υπουργέ.
Σας προσκαλούμε, κατά το επικείμενο νομοσχέδιο για το ειδικό μισθολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών, να θέσετε κόκκινες γραμμές για το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μην υποκύψετε σε πιέσεις των αλλότριων υπαλλήλων που πρεσβεύουν διάφορα των Ελληνικών συμφερόντων. Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι εχθρικές και ποιες οι φίλιες δυνάμεις. Δείξτε τις στους Τροϊκανούς δυνάστες μας. Φράξτε και αναχαιτίστε την επέλασή τους. Θέλουμε να είμαστε στο πλάι σας. Ελάτε και εσείς δίπλα μας. Μην επιτρέψετε την υποδούλωση των Ελλήνων στρατιωτικών, των περήφανων Ελλήνων πολιτών. Η μνήμη καταγράφει. Η ιστορία διδάσκει. Η σύγχρονη πραγματικότητα γεννά νέα παραδείγματα”. 

πηγη......

Related Posts :



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου