Τρίτη 16 Απριλίου 2013

0 Η Επανάσταση της Λογικής.

Μέσα στην απεραντοσύνη των πολλαπλών συμπάντων σύμφωνα με τον Hawking και τον Νανόπουλο, αν σε έναν πλανήτη, όσο ο κόκκος μιας άμμου μέσα στο σύμπαν, ΕΣΥ νομίζεις πως κάποιος επουράνιος Γκάνταλφ ασχολείται με το αν θα αρρωστήσεις ή αν θα φταρνιστείς, αν νομίζεις πως τα σχέδιά σου υπονομεύονται, εγκρίνονται ή εξαρτώνται απο αυτόν τον επουράνιο και τους βοηθούς του, τότε φίλε μου ή έχεις επιλέξει λάθος επουράνιο, ή σου έχουν φυτέψει ένα τόσο μεγάλο φόβο και ψέμα που σε κάνει να παραλύεις και να τρομάζεις ακόμη και με τη σκιά σου.

Σαν εσένα είναι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που τους έμαθαν να νιώθουν ΤΟ ΙΔΙΟ, άσχετα με τη θρησκεία στην οποία πιστεύουν. Καθολικοί, ορθόδοξοι, Μωαμεθανοί, Ινδουιστές και τα παρακλάδια τους, ΕΙΣΤΕ και ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ όλοι το ΙΔΙΟ.

Όσοι προσπάθησαν να σπάσουν τα δεσμά τους και την εξάρτηση από αυτή τη τρέλα, απο φόβο μην πάθουν κάτι κακό (υγεία) δεν μιλάνε και “¨πιστεύουν με τον δικό τους τρόπο”...
Άλλοι υποταγμένοι στον παραλογισμό της μάζας, φοβούνται να μην απομονωθούν, να μη στεναχωρήσουν τους γύρω τους και από ντροπή έχουν συνηθίσει να δέχονται “την παράδοση”.

Εκεί που ΕΤΥΧΕ να γεννηθείς φίλε μου, εκεί και χωρίς σκέψη ΕΤΥΧΕ να “επιλέξεις” την θρησκεία που σου επέβαλε η μάζα και η “παράδοση”.
Ο Αβραάμ στο Ισραήλ είναι δύσκολο να γίνει χριστιανός. Ο Joe στην Αμερική γεννήθηκε σε περιβάλλον ευαγγελιστών, δεν μπορεί να γίνει Ισλαμιστής -εκτός αν κάποιοι τον προσεγγίσουν-, η Χαμάν στο Ιράν είναι μάλλον απίθανο να μην πιστεύει στον Αλλάχ, και ο Μήτσος απο την Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να γίνει ισλαμιστής, ή καθολικός, ή ευαγγελιστής, ή προτεστάντης. Εκατομμύρια Κινέζοι, Ινδοί ή Ιάπωνες είναι δύσκολο να ασπαστούν τον χριστιανισμό και σίγουρα δεν γνωρίζουν τον άγιο Ονούφριο τον θεραπευτή. Έχουν δικούς τους.

Όμως ΟΛΟΙ αυτοί οι άνθρωποι που επιμένουν πως έχουν δίκιο, υποστηρίζουν εντελώς διαφορετικά δόγματα. Ίδια υλικά με άλλη συνταγή. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Γη είναι στρόγγυλη, ότι 2+2=4, ότι η ένωση Υδρογόνου και Οξυγόνου παράγει νερό.

Κανένας “σώας τας φρένας” δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της θρησκείας όταν είναι άρρωστος και καταφεύγει στους γιατρούς. Εκτός αν νομίζει πως ο Θεός θα τον θεραπεύσει, αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ο θεός τον έκανε να αρρωστήσει ώστε να τον θεραπεύσει μετά.

Όσο και να πιστεύει κάποιος, τόσο θα καταφεύγει όπως μπορεί στην επιστήμη για το ασφαλέστερο αυτοκίνητο, το ασφαλέστερο αεροπλάνο, το καλύτερο φάρμακο, τον καταλληλότερο εξοπλισμό για προστασία απο τα φυσικά φαινόμενα. .......




Γιατί στα λέω όλα αυτά;

Γιατί τόσα χρόνια άφηνα την πλάνη σου, την σκέψη σου και τη συμπεριφορά σου, να επηρεάζει τη ζωή μου και τις ζωές άλλων συνανθρώπων μου, ιδιαίτερα των παιδιών μου.

Γιατί άφηνα την τυφλή σου πίστη να εκτοξεύει πολέμους, απειλές, μίσος, ρατσισμό, ξενοφοβία στο αλλόθρησκο. Θα απαγόρευες στο παιδί σου την ΑΓΑΠΗ του να ενωθεί με έναν άνθρωπο διαφορετικού δόγματος. Σε πειράζει αν η κόρη σου φέρει στο σπίτι έναν μωαμεθανό που αγαπάει.

Άφησα να απειλήσεις τον Γαλιλαίο, να πολεμήσεις την επιστήμη, να φυτέψεις μέσα μας τον φόνο, την προκατάληψη, την δεισιδαιμονία, τα μέντιουμ, τις χαρτορίχτρες, τους τσαρλατάνους, τους ΗΓΕΤΕΣ που εκμεταλλεύονται το κοπάδι αυτό για να περάσουν όλες τους τις ορέξεις και να πλουτίσουν.

Μα πάνω από όλα η σιωπή μου και ο σεβασμός μου προς τα πιστεύω σου, σε έκανε να απλωθείς σε όλη τη γη, να πληρώνω για τους φανταστικούς σου φίλους και την αγορά σου στον “παράδεισο” με χρήμα και αίμα και να ΜΗ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ τη λογική μου και τα δικά μου πιστεύω.

Θεωρώ λοιπόν ότι με πολεμάς ρίχνοντας μου μίσος και βλακεία, ενώ εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου και την ηθική μου, την επιστήμη και την παρατήρηση για να εξυψώσω τον άνθρωπο, να τον κάνω να σεβαστεί τη φύση ΟΧΙ ως ανώτερος αλλά ως μέρος της, να σταματήσω την έχθρα τους ρατσισμού, τα στερεότυπα και του θρησκευτικού διαχωρισμού μεταξύ των ανθρώπων.

Η λογική μου θα σε παλέψει, θα μάθει στον κάθε άνθρωπο ότι η ΖΩΗ δεν είναι δίκαιη ή άδικη, η ασθένεια και η υγεία δεν είναι τιμωρία ή επιβράβευση, η εξερεύνηση και η αμφισβήτηση δεν είναι διαβολική ή θεϊκή.

Η δύναμη του μυαλού και της ψυχής δεν υπόκεινται σε θεούς και θαύματα. Υπάρχει μέσα στον καθένα. Η επανάσταση της λογικής θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο κόσμο, ψυχικά όμορφο, νοητικά δυνατότερο και απεξαρτημένο από μίσος, προβατοποίηση, ισχυρά ιερατεία που καθοδηγούν τις συμπεριφορές για λογαριασμό εξουσιών και αυταπάτες.
Μα πάνω από όλα θα οδηγήσει στον Παν-ανθρωπισμό και στη σκέψη. Τότε και μόνο ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

ΠΗΓΗ......Η Επανάσταση της Λογικής.




Related Posts :



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου